Vlada Federacije Bosne i Hercegovine objavila je najnoviji priručnik u cilju pomoći građanima i građankama najvažnijeg kantona u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Kako preživjeti mjesec dana s tri i po marke”. Priručnik se sastoji iz nekoliko osnovnih dijelova, a uskoro će biti dostupan na prodajnim mjestima u svim knjižarama diljem ovog entiteta.

“Ideju za objavljivanje ovog priručnika dobili smo dok smo bili u dubokoj izolaciji na punim platama i u dubokoj želji za radom. Shvatili smo da nemaju mogućnosti svi građani našeg entiteta da uživaju u bezbrižnoj izolaciji kao što smo to mi imali i nužno je bilo da im pomognemo kako znamo i umijemo. Predmetni priručnik smo sastavili u najboljoj namjeri za naše građane koji se trenutno bore sa svojim finansijskim situacijama koje su sigurno nepovoljne za sve. Priručnik “Kako preživjeti čitav mjesec s tri i po marke” nudi jasne i nedvojbene primjere svih načina na koje građani mogu preživjeti ako su dovoljno spretni da razvuku ove pare od prvog do prvog. Jedna prosječna četveročlana porodica u Sarajevu zaista može fino da živi ako na pravi način rasporede novčana sredstva koja su im na raspolaganju. Svi koraci opisani u ovom priručniku preuzeti su na osnovu dugogodišnjeg iskustva velikog broja ljudi koji razvlače primanja od prvog do prvog i može služiti kao urnek svima koji se trenutno nalaze u krizi” – izjavio je za naš portal Amir Protokol, predstavnik Vlade Federacije BiH.

Priručnik će, po cijeni od 100 KM plus pripadajući PDV, biti dostupan na nekoliko prodajnih mjesta u knjižarama širom Federacije.