Najbolja mlada plivačica u Evropi, pa čak i u svijetu Lana Pudar još uvijek nema bazen u svom rodnom gradu. Vlada FBiH još prije više od godinu dana prvi put je obećala izgradnju bazena u Mostaru, ali ona još uvijek nije ni počela. Premijer FBiH, Fadil Novalić danas je poručio da će njegova Vlada nastaviti obećavati izgradnju bazena.

“Iako je naš mandat na zalasku mi smo odlučili raditi naporno i teško do zadnjeg dana. Od prvog dana kada smo zasjeli u fotelje borimo se kako bi građanima bilo bolje. Obećali smo da ćemo mladoj Lani izgraditi bazen kako bi ona imala gdje trenirati dok je kod kuće. Međutim, nismo još ni prstom mrdnuli kada je početak radova u pitanju. Usprkos svemu mi smo odlučili nastaviti običavati početak radova pa čak i najavljivati njihov kraj”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Mnogi građani oduševljeni su ovim potezom Vlade BiH i zahvali na zalaganju koje su pokazali.

“Mnogi političari do sada nisu ovoliko posvetili pažnju narodu kao ova trenutna. Oni su do zadnjeg dana odlučili da rade i da nam obećavaju neke šarene laže. Drago nam je zbog toga i moram im se ovim putem zahvaliti. Nema veze što konkretno taj bazen neće biti izgrađen, ali bitno je da Vlada FBiH na čelu sa gospodinom Novalićem budi neku nadu u nama i tako nas održava na životu. Volio bi ka bi trenutnu sastav Vlade FBiH ostao na vlasti do kraja mog života”, rekao je Vahid Šipka, građanin Mostara.