Jučer je uspješno održana treća Parada ponosa u našoj zemlji. Iako se iz Vlada FBiH nisu oglašavali povodom ovog događaja pomno su pratili cijelu situaciju. Nakon prospavane noći i dugog razmišljanja iz Vlade FBiH odlučili su se na organizaciju Parade poskupljenje za sve one koji traže pravo na poskupljenje bez ikakvog razloga.

“Vidjeli smo jučer kako se mirno i dostojanstveno traže prave, bez i jednog incidenta. Istina da je skoro cijeli grad bio zatvoren, ali to su sada detalji. Mi smo poučeni njihovom paradom odlučili napraviti svoju, Paradu poskupljenja. Na ovoj paradi ćemo tražiti svoja prava na poskupljenje svih proizvoda i usluga bez da ikom išta objašnjavamo. Mislim da bi se svi građani trebali odazvati našoj paradi i podržati nas u ovoj namjeri da se izborimo za slobodu”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić govorio je i o terminu organizovanja Parade poskupljenje, sigurnosnim prijetnjama, ali i finansiranju cijelog događaja.

“Mislili smo Paradu poskupljenja održati nekad krajem ljeta dok je još fino vrijeme. Očekuje se dolazak svih malo značajnijih biznismen, privatnika i političara iz naše zemlje. Zbog toga sigurnost mora biti na visokom nivou. Trebat će nam oko pola miliona marka da sve organizujemo jer ipak moramo se držati nekog standarda za tako ugledne ljude. Kako bi pokazali svoju moć na dan parade ćemo zatvoriti 104 ulice u Sarajevu, a svi koji nam se žele pridružiti to slobodno mogu na nekoliko ulaznih zona širom grade”, dodao je Novalić.

Kako mediji prenose za Paradu poskupljenja nije najavljen anti-skup jer građanima BiH ne smetaju stalna poskupljenje i svakodnevno bahaćenje vlasti.