Prema prognozama našu zemlju bi u narednim danima trebao pogoditi još jedan toplotni val. Tokom velikih vrućina mnogi građani se na sve načine pokušavaju izvući od bilo kakvog posla. Zbog svega toga Vlada FBiH najavila je da neće rješavati nikakve probleme tokom vrućina.

“Ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru. Temperature će lako prelaziti četrdeset stepeni i sama pomisao na to nam je bolna. Svi gledaju da se što više izvuku od posla, a mi bi kao morali raditi. Neće to tako moći. Evo ja vam sada svečano najavljujem da mi nikakve probleme nećemo rješavati dok su ove vrućine u BiH. Moramo malo misliti na sebe i nadam se da nas građani razumiju. Imamo mi klime i sve to, ali ne možemo se toliko naprezati stvarno. Prema prognozama nekada tamo oko oktobra će biti malo bolje pa mi i mi tada počeli raditi”, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.

Građani su pozdravili ovu odluku Vlada FBiH koju smatraju ispravnom.

“Svaka čast našoj vladi. Oni su nama toliko toga dali dobrog da je sada vrijeme da se odmore. Nema smisla da rade po vrućinama. Neka uzmu slobodno koliko im god treba, a mi ćemo se snaći nekako. Mislim da im je ova odluka odlična jer će se nakon ove pauze vratiti jači nego ikada i imam neki osjećaj da će nam odmah povećati i plate i penzije, riješiti inflaciju i sve druge probleme u BiH. Samo neka oni odmore, a mi ćemo kako znamo i umijemo da preživimo ovaj period”, poručio je jedna penzioner iz Sarajeva.