Toplo vrijeme u našoj zemlji prouzrokovalo je velike probleme u svim sektorima. Vlada FBiH sa druge strane toliko je pogođena toplotnim valom da trenutno nije u mogućnosti sjednice održavati u Sarajevu. Zbog svega toga premijer FBiH, Nermin Nikšić odlučio je svoje kolege povesti na mali izlet i naredne dvije sjednice održati na Maldivima.

“Dobro je nekad malo promijeniti zidove jer vas to čini produktivnijima i više imate volje za radom. Obzirom da je u Sarajevu ovih dana stvarno vruće, a nemamo se gdje toliko osvježiti ja sam odlučio da kompletna Vlada FBiH napravi mali izlet. Odlučili smo naredne dvije sjednice održati na Maldivima. Ovim tempom održavanje sjednica to nam je taman nekih dva mjeseca tamo. Mislim da ćemo se fino osvježiti i vratiti jači nego ikada. Moramo ovo uraditi jer je trenutno u Sarajevu postalo nepodnošljivo i stvarno nemam nikakve volje za radom”, rekao je Nermin Nikšić premijer FBiH.

Gospodin Nikšić smatra da će ova promjena dobro utjecati i na građane koji će osjetiti ogromne benefite rada Vlade FBiH kada se vrate.

“Mislim da je sada vjerovatno građanima malo čudna ova naša odluka i da su ljuti na nas, ali vjerujte da nema potreba za tim. Svi znate da kada se vratiti sa mora bolje raditi. Tako ćemo i mi fino sada napuniti baterije i onda će nam svima biti bolje. Osjetit ćete veliku promjenu energije u entitetu. Sada vam tačno ne mogu reći šta će sve biti bolje, ali vjerujte mi da će se sve promijeniti “, dodao je Nikšić.