Novi saziv Vlade FBiH po svemu sudeći ostat će upamćen po nekim stvarima koje su iz temelja promijenile našu zemlju. Najnovije informacije govore o tome da Vlada FBiH aktivno radi na legalizaciji sukoba interesa jer se već nekoliko članova trenutne vlade našlo u ovim vodama.

“Mi moramo legalizovati sukob interesa i to što pije. Nije tajna da na tome radimo već duže vrijeme, ali nije lako. Svugdje u svijetu je to strogo zabranjeno i ljudi daju ostavke ako ih slučajno uhvate i u najmanjem sukobu interesa, a mi ga hoćemo legalizovati. Već nekoliko članova od kojih je svakako najpoznatiji Ramo Isak se nalaze u sukobu interesa i svaki dan molimo Boga da to neko ne počne istraživati, ne bi nam bilo spasa. Zbog toga moramo što prije sve to legalizovati i mirne duše i čista obraza nastaviti biti u sukobu interesa”, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.

Odmah nakon ove izjave našem portalu javio se i spomenuti ministar unutrašnjih poslova Federacije, Ramo Isak koji se javno želio zahvaliti cijeloj Vladi FBiH.

“Ja se stvarno moram svima u toj vladi zahvaliti iz dubine srca. Toliko su me pripazili u ovih par mjeseci da se to riječima ne može opisati. Čak su mi pomogli da i ovog malog uguram nekako na mjesto direktora zatvora u Zenici što je svakom normalnom van svake pameti. Istina da je to klasični sukob interesa u kojem sam se danas ja našao, ali sutra to može biti nego drugi iz vlade i eto problema. Zbog toga mislim da se ovaj sukob interesa što prije treba legalizovati. Još jednom se svima zahvaljujem na podršci”, rekao je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije.