Prethodnih nekoliko dana veći dio građana Sarajeva bio je bez vode. Nekoliko kvarova na vodovodnoj mreži zadali su velike glavobolje i izazvali potpuni prekid snabdijevanja vodom. Međutim, nakon nekoliko neprospavanih noći radnika ViK-a i otklanjanja kvara iz ove institucije poručili su da će građani Sarajeva naredna dva sata sigurno imati vodu.

“Ove cijevi kao da su od papira pravljenje, eto toliko su izdržljive i kvalitetne. Stalno negdje nešto pukne i mi onda moramo isključiti vodu građanima kako bi to popravili. Ubijamo se od posla, ali sve to radimo za dobrobit građana. Sada smo otklonili dva ozbiljna kvara zbog kojih nije bilo vode prethodnih dana. Sada sa sigurnošću možemo reći da će građani naredna dva sata imati vode, a za kasnije ne možemo garantovati jer ipak je vodovodna mreža u velikim problemima”, rekao je Alen Curanje, šef kriznog tima za popravke vodovodne mreže u Sarajevu.

Građani su nakon ove objave odlučili naredna dva sata maksimalno iskoristiti i pripremiti se za eventualni ponovni nestanak vode.

“Dva sata nisu nešto puno vremena, ali bolje i to nego da nemamo vode nikako. Iz ViK-a su rekli da ćemo imati vodu dva sata sigurno, a možda to potraje i malo duže. Mi smo odlučili iskoristiti to vrijeme i uraditi sve ono što nismo mogli kada nije bilo vode. Odmah smo počeli sa sipanjem vode u bidone i flaše kako bi spremno dočekali ponovni nestanak, a također smo uzeli i oprati sva veš koji nam se skupio prethodnih dana”, poručila je jedna domaćica iz Sarajeva.