Različite boje vode na česmama širom Sarajeva zbunili su mnoge građane. Iz ViK-a je danas stigla i zvanična poruka o čemu se zapravo radi i naveli su da nema mjesta panici.

“Nekima voda od jutros teče zelenom, nekima sivom, žutom, narandžastom a nekima pak crvenom bojom. Odmah da znate da nije u pitanju nikakav mulj, krv, kvar ili zatrovana voda, nego smo se odlučili modernizovati i svakom stanu i kući obojiti vodu u boje stranke za koju su glasali. Ukoliko neko odluči da promijeni stranku na narednim izborima, potrebno je da podnese zahtjev i mi ćemo mu prefarbati vodu u novu boju za koju su glasali”, poručili su iz ViK-a.

Glavni razlog ovakve promjene je nemogućnost građana da više lažu i manipulišu kojoj političkoj strukturi pripadaju.

“Mnogi kažu jedno, a misle drugo, pretvaraju se, čas su za ovoga čas su za onoga i tako se stvara jedno veliko nepovjerenje i laž jer su ljudi generalno kukavice. Ovako će svako znati kada vam uđe u kuću ko ste, za koga ste glasali i koja je vaša politička ideologija. Tako da nema više varanja, laganja, pretvaranja i glume da ste sa svima dobri. Smatramo da je ovo pravedan, pošten i transparentan sistem identifikacije građana”, dodali su.

Svi oni koji nisu izlazili na posljednje izbore njima će voda i dalje teći bez boje i tako će se znati ko ne glasa, a kudi državu na šta nema pravo.