Sarajevska Vijećnica je danas predala zahtjev za odobrenje ljetnog godišnjeg odmora, obzirom da nije stigla iskoristiti tokom ljetnog perioda. Ogorčena, danas je izašla pred kamere kako bi tražila svoja osnovna prava.

“Ovo je zaista sramota da jedna građevina koja je na budžetu nema pravo na godišnji odmor. Pa ja nisam stala s poslom ima godina dana, svako malo mi kače neku zastavu na fasadu i nikako da odmorim. Kada nema zastava onda organizuju neke kongrese, vjenčanja i izložbe u meni. Stvarno nema smisla, sve druge institucije kulture koje su na budžetu mi se smiju. Oni uvežu po dva, tri mjeseca odmora, a ja ne mogu da ni pišljive dvije sedmice. Pa šta sam ja ovdje?! I pazite ovo, još me uvrste u jednu od najljepših i najprepoznatljivijih građevina u gradu, a vidi kako me tretiraju. Skaka me satr’o u posljednje četiri godine s kačenjem zastava, ne mogu dahnuti. Života mi mog, ako mi ne odobre godišnji odmor do kraja ove sedmice, ima samo da pogasim sve prekidače, ukinem struju, zaključam vrata i nek se nose u tri lijepe! Ne može ovo više ovako”, rekla je za naš portal Vijećnica.

Ovaj simbol grada ističe da joj je u nekim momentima bilo lakše u ratu dok je gorila, nego kad mora da gleda kakve sve zastave kače po njoj i kojim povodom.