Vijeće ministara BiH danas je objavilo oglas u kojem traže profesionalnog hakera koji bi im pomoću Torrenta na kompjutere mogao skinuti antivirus i Office paket. Novi ministri ostali su šokirani prije par dana kada su prvi put u svom mandatu upalili kompjutere i vidjeli da im nedostaju programi poput Worda, Excela i nekog pouzdanog antivirusa.

“Mi smo prije par dana na sjednici ostali šokirani kada smo upalili kompjutere i na njima prvo nije bilo nikakvog antivirusa što je sramota. Treba li  neko da nam uzme šifre od Facebook-a ili da nam čita poruke na Instagramu samo zbog toga što ovi prije nas nisu uspjeli instalirati ni antivirus. Pored toga od Office paketa nema ništa, a mi bez toga ne možemo raditi. Odmah smo zakazali novu hitnu sjednicu na kojoj smo malo pregledali cijene tih programa što nam trebaju i vidjeli da nema šanse da ih platim i zbog toga smo se odlučili angažovati hakera koji će nam to skinuti sa Torrenta”, rekao je Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH.

Gospodin Nešić govorio je i o tome koje vještine mora a ima budući haker Vijeća ministara BiH.

“Naš budući haker mora da bude apsolutni profesionalac u svom poslu. Mi nećemo da plaćamo programe i hoćemo sve sa Torrenta da skidamo. Pored ovih programa on treba u svako doba dana i noći biti spreman ministru ili pomoćniku skinuti neki film ubaciti titlove i slične stvari. Treba nam jedna osoba za tu tehničku podršku i pozivam sve zainteresovane koji imaju ovakve vještine da nam se jave pa ćemo se dogovoriti oko plate i ostalih uslova”, došao je gospodina Nešić.