Vidovita Džemila i saradnici već danima upozoravaju studente sarajevskog univerziteta da se pripreme na ponovno uvođenje vezanih predmeta u ovoj školskoj godini na sve fakultete Univerziteta u Sarajevu. Kako Šatro info saznaje od izvora bliskih vidovnjakinji ona već danima ne može da spava. jer je muče vizije depresivnih studenata koji gube ovu godinu, jer im se iznenada i bez bilo kakve najave u sred školske godine uvode vezani ispiti na studij koji su ukinuti kada je na snagu stupio novi Zakon o obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

“Ja danima ne spavam, imam vizije i noćne more koje mi ne daju mira. Moje je da vas pokušam upozoriti na strašne stvari koje će se dogoditi na Univerzitetu u narednim sedmicama. Molim vas djeco da imajte na umu da se ove stvari ne mogu više zaustaviti i nemojte biti iznenađeni kad ponovo, recimo na Pravu, Obligacije II budu vezane za osam ispita na četvrtoj godini. To će se dogoditi, odnosno već se dešava, samo ne znaju kako da vam jave pa će u najvećem žaru ispitnih rokova samo da bace tu informaciju kako ne biste znali šta vas je snašlo. Vidim desetine mladih ljudi kako plaču zbog unaprijed izgubljene godine. Nisam baš sigurna koliko je uredu da vam to urade, ali nije moje da se petljam, imate vi svoje predstavnike, moje je da vas upozorim” – izjavila je vidovita Džemila u svom obraćanju medijima.

Šatro info nije mogao da stupi u kontakt sa rukovodstvom SPUS-a koji predstavlja jedino legitimno predstavničko tijelo studenta na nivou Univerziteta budući da isto nije u funkciji već nekoliko mjeseci, jer, kako saznajemo, izborna skupština za izbor novog saziva predstavnika nikad nije ni održana.