Komunalna i javna preduzeća Kantona Sarajevo objavila su danas na svojim službenim stranicama kako će veliki dio Sarajeva sutra ostati bez Srba. Naselja Velušići, Grbavica, Stari Grad, Alipašino Polje, Malta, Čengić Vila i Buća Potok najviše su pogođeni nestašicom srpskog življa. U naseljima Dobrinja 1,2,3 i 4, kao i naselju Vraca, te pograničnim dijelovima sa Istočnim Sarajevom očekuje se normalna količina srpskog življa.

Iz preduzeća poručuju da se, za svaki slučaj, spremi nekoliko Srba ako slučajno nestašica potraje. Preporučljivo je čuvat i Srpkinje i malu srpsku djecu, koja će kasnije omogućiti bolji protok srpskog življa u naseljima u kojima se češće budu dešavale nestašice.

”Mi još od 92′ nismo imali ovakvu nestašicu Srba. Mislimo da je došlo do kvara u nekim mehanizmima, pa je tako opskrba Srbima onemogućena za pojedina naselja. Ovim putem se izvinjavamo građanima Sarajeva i obećavamo da ćemo pokušati problem riješiti što ranije.”, kažu iz preduzeća.

”Srbi su svakako zastarjeli, pa je vrlo moguće da ćemo Sarajevo početi opskrbljivati nekim drugim narodima, koji su zdraviji za ostatak građana, odnosno za Bošnjake, a možda čak uzmemo i domaće Hrvate kao slijedeću opciju za opskrbu. Time bi svakako bili bliži Europskoj Uniji, nego dok smo Sarajevo opskrbljivali Srbima.”, stoji u saopštenju direktora preduzeća okupljenih oko rješavanja problema.