Danas je u banjalučki UKC stigao medicinski kisik. Velika euforija koju su svi pokazali povodom dolaska prvog medicinskog kisika u ovu ustanovu nije se mogla sakriti. Da cijela stvar dobije i svečanu notu pobrinuli su se doktori sa UKC-a koji su vlastitim novcem financirali veliki vatromet koji je obasjao nebo iznad Banja Luke u trenutku dolaska medicinskog kisika.

“Ovo je veliki krak za nas. Drago nam je što smo napokon uspjeli nabaviti ovaj medicinski kisik. Nadam se da ovo nije zadnji put da ga nabavljamo. Velika je potražnja jer sada ga svi žele isprobati. Ponosni smo sami na sebe. Vidite ovaj vatromet i cijelu ovu euforiju u zraku se može osjetiti. Naši pacijenti će sada sigurni primijetiti razliku i nadam se da će im liječenje brže i bolje teći. Zahvaljujem se još jednom svima koji su pomogli u nabavci ovog medicinskog kisika. Ovo je dokaz da se poštenim radom može puno toga postići”, rekla je Svetlana Ventil, šefica covid odjela u banjalučkom UKC-u.

Da je ovo veliki korak za sve pacijente na UKC-u to je svima jasno. Među pacijentima je bilo jako emotivno na prijemu medicinskog kisika. Neke su svladale emocija pa su potekle i suze.

“Drago nam je što napokon vidimo ovaj medicinski kisik, puno smo čuli o njemu. Jedva čekamo da ga isprobamo. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da dobijemo ovaj kisik. Vjerujem da će nam puno pomoći u liječenju. Mi pacijenti smo već napravili spisak kojim redom ćemo isprobavati ovaj kisik” rekao je Marko Krevet, pacijent na UKC-u u Banja Luci.