Danas je na državnom nivou usvojen zakon, u kojem jasno precizirano da sve kancelarije u javnim službama moraju slušati Naxi radio. Do sada su sve službe puštale ono što im odgovara, ali od sada će se morati pridržavati ovog pravila.

Želimo da svi predstavnici državnih institucija koji rade na različitim pozicijama i preduzećima, budu unificirani i da napravimo jedan kolektivni imidž državnog službenika. Potrebno je da se mi, osobe koje smo na budžetu, konačno izbrendiramo kako treba i da napravimo jedan pokret da smo prepoznatljivi kada nas pogledate na prvu. Neka to krene od radio stanice, pa ćemo dalje razvijati kako treba”, rekao je Senad Mufljić, član udruženja državnih službenika “Finta”, koje je pokrenulo inicijativu da se usvoji ovaj zakon.

Iako su do sada mnoge kancelarije puštale Naxi radio i zadovoljne su ovom odlukom, postoje oni koji su slušali nešto drugo i danas negoduju zbog ove odluke.

“Meni je sasvim ok da se unificirano sluša jedna radio stanica u svim kancelarijama, ali zašto je to morao biti Naxi radio? Ja od kako radim ovdje sluša se naš lijepi RSG i sedam istih pjesama, i sada moram da se navikavam na nešto drugo što mi ne paše. Želim da se objasne zbog čega baš Naxi radio, i zašto nam nije ponuđeno da glasamo koja radio stanica treba da bude ta koja će se slušati”, ističe Mevlida Šaraf, nezadovoljna uposlenica gradske uprave Sarajevo.

Naxi radio će od ponedjeljka morati biti podešen na svim razglasima širom kancelarija u Bosni i Hercegovini, a oni koji promijene radio stanicu će dobiti moguće sankcije na poslu pa čak i trajni gubitak radnog mjesta.