Već nekoliko mjeseci, uposlenici BH Telecoma traže pravdu na ulici. Nezadovoljni svojim statusom, sastavili su listu zahtjeva koje su tražili. Danas su konačno dobili pozitivan odgovor.

“Kada je neko pošten, iskren u svojoj namjeri i zna da je na pravoj strani, za njega nema zime niti oklijevanja. Ja sam naprosto znao da ćemo mi dočekati taj dan kada će se naši zahtjevi usvojiti, i evo ga! Presretan sam zbog svega, zbog uposlenika koji su vjerovali u našu ideju i istrajali sa štrajkom tokom proteklih nekoliko mjeseci. Sve je danas konačno došlo na naplatu i pravda je zadovoljena. Sada možemo raditi kao ljudi, s osnovnim pravima”, kaže Fehim Ruter, predsjednik štrajkačkog odbora BH Telecoma.

Radnici su zbog sreće i uzbuđenja najavili odsustvo s posla zbog proslave, ali dodaju da će nadoknaditi sve kada se vrate s derneka.

“Neće nas biti neko vrijeme, jer pripremamo jedan veliki dernek. U BH Telecomu ima mnogo uposlenih, ali eto nekako smo se iskombinovali da svi dođemo na proslavu. Neće to trajati ništa pretjerano dugo, a mi molimo korisnike da se strpe i obećavamo im da ćemo riješiti sve njihove tehničke probleme, čim se vratimo s derneka sredinom 2023. godine”, dodao je Ruter.

Iz BH Telecoma podsjećaju građane, da ako imaju bilo kakvih problema, da samo restartuju ruter, a ukoliko ne pomogne neka pričekaju dvije i po godine.