Vapaj, sramota, poniženje i u najmanju ruku katastrofa, su blagi opisi trenutne igre koji FK Željezničar pokazuje na terenu. Porazima koji izlaze iz okvira realnosti se ne nazire kraj, a uprava Željezničara očajnički traži modus, kako da klub s Grbavice dođe do barem jedne pobjede.

“Ovo nije realno kako loše igramo. Pa nas razvlači ko stigne i smiju nam se. Od novoformiranog kluba do trećerazrednog, svi zarade po tri boda na nama. Nedopustivo, sramotno i poražavajuće. Sve smo probali, eto i šefa stručnog štaba smo razriješili dužnosti, ali ništa. Igrači jednostavno ne mogu da se sastave s igrom. Stid nas je, najviše navijača, ali i grba koji nosimo na grudima”, rekao je za naš portal Ismet Štilić, pomoćnik šefa stručnog štaba FK Željezničar.

Jedina preostala metoda je da se igračima obeća do sada neviđeno u našoj ligi, a Uprava kluba je spremna finansijski podržati ovaj plan.

“Mi ovim putem pozivamo sve starlete ili bilo koje djevojke koje su spremne na avanturu. Nek samo obećaju da će ih oralno zadovoljiti ako pobijede utakmicu. Čak smo spremni masno platiti da to urade, ne pitamo pošto je. Koliko god da se djevojaka javi, nebitno da li ste zgodne ili ne, ali molim vas, ovo je katastrofa. Pa ovo je najveća sramota kluba od njegovog osnivanja pa do danas. Ponavljam, ne pitamo pošto je, koliko god kažete mi plaćamo. Samo ih nekako natjerajte da barem omoguće jednu pobjedu. Ako ovako nastavimo završit ćemo ko Vrbanjuša”, dodao je Štilić.

Podsjećamo, Željezničar je trenutno treći na tabeli, a do prvog mjesta mu je potrebno 12 bodova. Ukoliko žele da ove godine završe kao prvaci, starlete svih gradova, ujedinite se.