Drakonske kazne koje plaćaju građani Kantona Sarajevo zbog nenošenja maski, ipak nisu toliko loša stvar za naše društvo. Udruženje državnih službenika “Uhljeb”, danas je izašlo sa zvaničnom izjavom povodom naplate kazni.

“Pratimo već nekoliko dana rad MUP-a KS na terenu, i moram priznati da smo itekako zadovoljni. Količina novčanih kazni koje su izdali građanima su i više nego na zadovoljavajućem nivou. Nadamo se da će u do kraja mjeseca barem svaki uposlenik realnog sektora dobiti po jednu kaznu, kako bi se adekvatno napunio budžet. Ovo nam je jedan od načina finansiranja tokom pandemije i mi ga moramo podržati”, ističe predsjednik udruženja državnih službenika “Uhljeb” Nidžar Rektum.

Rektum dodaje da su uposlenici javnog sektora dugo bili u strahu, jer je prijetila velika ekonomska kriza našoj zemlji zbog pandemije.

“Da se razumijemo, kriza jeste trenutno, ali ne toliko da bi nas uhljebe pogodila. Ovu običnu fukaru je potresla pravo. Nas to ne zanima. Imali smo mjesecima strah da će nestati novca u budžetu, i da bi nam mogle kasniti plate na šta nikako nismo navikli. Niko ne voli da mu se udari na kašiku, zato smo se i pribojavali. Sada hvala Bogu policija radi svoj posao, i mi se osjećamo sigurno i finansijski osigurano”, dodao je Rektum.

Iz sindikata državnih službenika su apelovali policiji, da pod hitno podignu cijenu kazne, kako bi se osigurala i potrebna sredstva za regrese za godišnje odmore.