Univerzitet u Kiseljaku od naredne školske godine uvodi mogućnost upisa na svoje studijske programe kako punoljetnim licima tako i osnovnoškolcima iz cijelog svijeta. Na konferenciji za medije predstavnik ovog Univerziteta je dao više informacija o samom školskom programu ali i o uslovima upisa.

“Prezadovoljni smo što možemo da vam ponudimo nešto novo i revolucionarno na našim prostorima. Naime, od naredne školske godine fakultete našeg Univerziteta će moći upisati i osnovnoškolci iz cijele regije. Na ovu ideju smo došli po primjeru američkih univerziteta koji primaju i srednjoškolce kada su nadareni, pa im omoguće da srednju školu završe uporedo sa fakultetom. Mi želimo da se naši studenti od malih nogu nauče tome da bez stresa završavaju svoje studentske obaveze i da generalno brinu o svojoj budućnosti da vrijeme. Suštinski to znači da bi, recimo, ako upišete pravo kod nas dok ste u sedmom razredu osnovne škole, već u prvom razredu srednje škole možete imati i fakultetsku diplomu. Naravno, ukoliko sve ispite položite u roku i sve rate za fakultet platite na vrijeme. Jedini uslov za upis jeste da imate dovoljno volje i želje da vrijedno radite i marljivo učite i naravno pristanak roditelja za naše drage maloljetnike. Ovo je idealna prilika da roditelji obezbijede dijete za cijeli život znanjem, a to je nešto što, priznat ćete, vam niko ne može ukrasti” – rekao je za naš portal Hasim Uhljeb, PR Univerziteta u Kiseljaku.

Ovaj Univerzitet je jedan od najbolje rangiranih privatni univerziteta u Bosni i Hercegovini koji svake godine nudi nove programe i pogodnostti za sve one kojima je mrsko da uče na državnim fakultetima.