Univerzitet u Sarajevu na današnjoj konferenciji za medije, svečano je najavio da će probleme završavanja ove studijske godine riješiti već 2598. Godine. Naime, zbog pandemije Koronavirusa koja je zahvatila i Bosnu i Hercegovinu održavanje ispita i svih studentskih aktivnosti obustavljeno je do daljnjeg na velikom broju fakulteta u sklopu ovog Univerziteta.

“Izuzetno nam je drago što možemo da našim studentima kažemo kako ova godina nije izgubljena uzalud i da mi svi vrijedno i požrtvovano radimo na spašavanju ove školske godine za sve. Plan se polako krčka i ako Bog da, sve će biti gotovo najkasnije do 2598. godine kada će svi naši trenutni studenti moći da završe ovu godinu. Ovo nam je pravi način da dokažemo svima kako naš Univerzitet brine o svim svojim studentima i budite sigurni da ćemo najkasnije 2598. godine odgovoriti na sve zahtjeve i upite koje smo zaprimili od naših dragih studenata i profesora. Molimo vas sve za strpljenje, jer nismo radili više od dva i pol mjeseca, a nećemo sigurno početi ni do septembra, jer ipak nam sad slijede i godišnji odmori” – izjavio je za naš portal rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Iz Univerziteta najavljuju da će već od septembra početi da rade na rješavanju problema na koje se studenti žale otkako je pandemija počela, a koji uključuju ispitne rokove, nedostatak nastave i online komunikacije s profesorima i mnoge druge.