Svečana dodjela diploma studentima sa Univerziteta u Sarajevu je tradicionalno održana u Zetri. Hiljade studenata je slavilo kraj još jedne faze u njihovom životu. Međutim, postoje i oni čiji kraj i neće biti toliko slavan.

“Mi smo jednoglasnom odlukom odlučili da ćemo poništiti diplome svim studentima koji nisu prisustvovali na dodjeli. To je ponižavanja Univerziteta kao ustanove i mi to nećemo dopuštati više. Ko nije bio, molim lijepo ponovo na studentsku službu pa nek krenu ispočetka. Sve im sredimo i oni nam tako bezobrazno vrate”, rekao nam je rektor Rifat Škrijelj.

UNSA je obezbijedila sve da to izgleda na vrhunskom nivou, te ne žele da u isti koš stavljaju studente koji se potrude i one koji ne cijene univerzitet.

“Mi im fino metnuli kapice na glave, obukli im one halje da se osjećaju ko sva normalna djeca, američki, i oni tako. Još stavili fino onaj roll baner s logom univerziteta da se slikaju s rajom i familijom, te imaju uspomenu do kraja života. Svaka čast studentima koji su bili, dokazali su da cijene fakultet koji su pohađali. Ova šaka hejtera će sad fino sve ispočetka, te ganjaj profesora za pečat, je l’ u kabinetu, nije u kabinetu, je l’ pjan ili trijezan, sve Jovo nanovo. A da ne govorim da više neće moći na poznanstva završavati ispite, položili su za sva vremena. Prokockali su naše povjerenje i sad će morati studirati po dosta strožijim kriterijima”, dodao je Škrijelj.

Provjera će se vršiti tako što svaki svršenik fakulteta mora dostaviti fotografiju s kapicom na glavi, najkasnije do 31.12. ove godine.