Universal Pictures, američka produkcijska kuća je čula je za slučaj Edin Gačić u Bosni i Hercegovini, te odlučila da pošalje svoje scenariste skaute da prate razvoj događaja.

Naime, oni su namirisali da bi se na osnovu ovog događaja mogao napisati jedan vrhunski scenario, po kojem bi bio snimljen odličan film.

“Mi u Hollywoodu smo skontali da smo kiksali sa svojim razvojem. Pregazilo nas je vrijeme. Netflix i ostali streaming servisi nas ubiše nogama. Ono što smo vidjeli kod njih jeste da oni rade na nalaženju priča iz cijelog svijeta, te onda rade njihovu prilagodbu i snimaju. Mi smo čuli da postoji neki čovjek kojeg cijela država traži, a niko ne može da ga uhvati. Nama je sad ta priča interesantna i pratit ćemo svaki korak. Malo je nevjerovatno da s toliko sigurnosnih agencija u jednoj državi, ne može da se nađe jedan čovjek”, rekao je Ronald Meyer, direktor Universal Picturesa.

Gospodin Meyer je još govorio o tome kako razmišljaju o lokalnom glumcu, kako bi razbili monotoniju holivudskih faca koje se pojavljuju u svim većim filmskim ostvarenjima.

“Ja ću još sigurno gledati i glumce. Definitivno je Matt Damon malo dojadio. Već četiri filma su se radila s njim i mislimo da je dovoljno. Da je dobar glumac, dobar je. Da je lijep i zgodan, i to jeste, ali sad je vrijeme za nekoga drugog. Gledat ćemo da nađemo nekog ko je takav isto lafčina, ali da je makar s Balkana, ako ne direktno iz Bosne i Hercegovine”, dodao je Meyer.