UN će ovog četvrtka konačno glasati o usvajanju rezolucije o Srebrenici. Nakon nekoliko odgoda ova vruća tema došla je na red. Kako se srpski političari iz petnih žila trude da ove rezolucije ne bude usvojena tako je i članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović pomoću nekoliko pisama pokušala uvjeriti UN da rezolucija ne bude usvojena. Kako mediji saznaju nakon zadnjeg pisma koje je gospođa Cvijanović poslala iz UN-a su je zamolili da to više ne radi.

“Politička scena je jako zanimljiva u BiH koliko smo do sada imali priliku da vidimo. Svi su protiv svakoga, a svi na kraju dana rade zajedno. Gospođa Cvijanović nam je u zadnjih nekoliko sedmica poslala dosta pisama koji na kraju krajeva imaju istu suštinu. Mi je ovom prilikom molimo da to više ne radi jer imamo i mi svojih obaveza. Procedura nam je takva da moramo pročitati pa i odgovoriti na to pismo koje dobijemo što nam oduzima vrijeme”, poručili su iz UN-a.

Članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović poručila je da je ovaj potez UN-a neće obeshrabriti i da će se nastaviti boriti za dobrobit svog naroda.

“Mogu oni da pričaju šta god žele, ali ja ću raditi po svom. Oni konstantno pokušavaju da nas unište i to je činjenica koju su ovakvim potezima i dokazali. Ja ću naravno nastaviti slati pisma iako svaki put dobijem pretežno iste odgovore. Mislim da će moja pisma kad tad uroditi plodom i da će me UN poslušati jer ovakvo njihovo ponašanje stvarno nema smisla”, rekla je Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH.