Tradicionalnim ukazivanjem Hanke Paldum u sklopu kalendarskog mjeseca u kom nastupa Bajram najavljeni su nastupajući bajramski praznici kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji. Tradicionalnim slikanjem za online medije, Hanka Paldum, kao jedna od najboljih pjevačica njene generacije i žena od tradicije bez greške posjetitelje portala podsjeti da Bajram dolazi i da će avlije da zamirišu uskoro.

“Meni je nekako uvijek milo oko srca kad vidim Hanku na TV-u, jer znam da će uskoro da bude Bajram i da se svi okupimo onako lijepo oko porodičnog ručka dok ona pjeva na Hayatu. Ove godine za prošli Bajram Hanka se nije toliko ukazivala zbog cijele situacije s korona dernekom, ali baš mi je milo sada što se vratila svojim korijenima i što je napokon možemo gledati kao prvog vjesnika Bajrama u državi. Nekako prošli Bajram nije bio isti bez nje sa svim onim skandalima velikih zvijezda koje su se obrukale prisustvujući korona derneku. Drago mi je zaista vidjeti da je naša Hanka ostala neukaljana i da ona svoj fazon fura godinama. Nadam se da će i ove godine na Hayatu pokazivati kako ona pravi pitu” – izjavila je za naš portal redovna komentatorica online medija SenadaH_3456.

Iako se ukazivanje Hanke Paldum smatra definitivnim znakom da će Bajram uskoro doći u naše avlije, veliki broj građana Bosne i Hercegovine i dalje čekaju da vide da li će se Halid Bešlić pojaviti u bajramskim programima ove godine.