Ujedinjena ljevica u Bosni i Hercegovini, reklo bi se, radi punom parom i svakoga dana, u svakom pogledu sve više napreduje.

Kako saznajemo od izvora bliskih liderima ljevice u BiH, tj. od konobara u sarajevskom kafiću Tito, ova politička opcija ima velike, takoreći ogromne planove za ovu godinu, ali i za buduće djelovanje ove opcije.

“Pazite, mi ne znamo šta će od ovoga biti. Ne znamo ni gdje će nam biti sjedište. Ne znamo vala ni kako ćemo se zvati. Pretpostavljate, a i samo se nameće, ne znamo ni šta ćemo raditi. To smo mi više napravili da se Lagumdžija i ja izmirimo, a da ne ispadne da je neko pizda, da je popustio ovome drugom. Nego to je bilo ono više, haj kao za neko veće dobro šatro i onda neće ispasti da je iko od nas dvojice popustio. Šta treba sutra da se neki od nas mora brukat’ pred rajom, kad neko pita šta je bilo. Ma hajte molim vas”, rekao je Željko Komšić.

Kako su već nakon prvih sat vremena od osnivanja, imali odliv članova, tako je u planu da se napravi još barem tri stranke i četiri pokreta ujedinjene ljevice. Ono što je bitno naglasiti jeste da su svi usaglašeni u ideji da ljevica treba da ostane ujedinjena.

“Sviđa mi se što se ovako dobro stvari odvijaju za moj veliki povratak. Ipak sam ja neko i nešto na ovoj političkoj sceni. Ne bi bilo ok da taj povratak prođe nekako njanjavo i tanko. Sad treba da se osnuje i ovaj novi pokret, pa još jedan, a onda nakon toga tri stranke. Poslije još jedno dva, tri pokreta i onda će to biti taman. Razvodnit ćemo glasove ljevice do kraja i ništa nećemo raditi, a imat ćemo neke pozicije. Odlično”, rekao je Zlatko Lagumdžija.