Mnogim muškarcima, ali u zadnje vrijeme sve više i ženama teretana je postala sastavni dio života. Svi žele da izgrade svoje tijelo, ali i razviju zdrave životne navike. Međutim, kako svugdje tako i u teretani postoje određena pravila ponašanja koja se podrazumijevaju. Zbog kršenja jednog od osnovnih pravila o bacanju tegova tokom vježbe danas je uhapšen jedna muškarac iz Zenice.

“Danas u Zenici pada kiše i nismo očekivali veliki broj ljudi u teretani. Došao je jedan muškarac koji je tek nedavno postao naš član i počeo sa svojim treningom. Nedugo zatim radnik me pozvao da hitno dođem u teretanu i da imamo ozbiljan problem. Pomislio sam na ono najgore što se na kraju i obistinilo. Radnik mi je prijavio da muškarac vježba u tišini i uopšte ne baca tegove dok radi. To je ozbiljno kršenje nepisanog pravilnika svih teretana i morali smo pozvati policiju koja ga je nakon treninga i uhapsila”, rekao je Faruk Zgib, vlasnik teretane.

MUP Ze-Do kantona oglasio se povodom ovog nemilog događaja koji je šokirao sve sportiste, ali i građane u Zenici.

“Priveli smo momka jer smo vidjeli da se jednostavno ne uklapa u društvo i uopšte ne prati te neke norme. Zna se da kad si u teretani to sve mora da lupa, bacaju se tegovi, stenje se i ispuštaju neartikulirani zvukovi, takva su pravila i moraju se poštovati. On se trenutno nalazi u istražnom zatvoru dok sud ne odluči šta i kako dalje. Moram priznati da se još uvijek nisam susreo sa ovakvim slučajem u svojoj dugogodišnjoj praksi”, rekao je Omer Rotacija, policajac iz Zenica.