Influenceri vole da se za njih govori da žive luksuzno i na visokoj nozi. Na društvenim mrežama često objavljuju fotografije skupih automobila, provoda i luksuznih kuća. Međutim, danas se u našoj zemlji pojavio influencer koji je priznao da ipak to nije sve tako i da on ustvari živi skromno. Influencer je ubrzo uhapšen i smješten u istražni zatvor.

“Mi ovdje gradimo jedan imidž da smo bogati i slavni. Predstavljamo se javnosti da živimo na visokoj nozi i da je u našim životima sve savršeno. Naravno da je to daleko od istine, ali ne možete samo tako doći i reći to javno. Razočarao nas je potez kolege koje priznao da živi skromno i mi smo ga morali prijaviti policiji zbog toga. Policija je brzo reagirala i on je sada u zatvoru. Kako bi bilo sad da svi objavljujemo slike koka živimo u iznajmljenim stanovima za sirotinju i jedemo one salame podriguše”, rekao je Adil Parizer poznatiji na Instagramu kao WudyKing.

Brzom reakcijom policije spriječen je ovaj čin javne mržnje. Našem portalu obratio se uhapšeni influencer kako bi objasnio cijelu situaciju.

“Moram priznati da sam novi u ovom poslu i da se još uvijek nisam nikao na sve standarde. Snimao sam svakodnevne videe i fotografisao svakodnevne stvari. U jednom od videa sam rekao da živim skromno jer nisam znao da se ne smije. Uskoro je policije pokucala na moja vrata, momci su bili jako korektni i priveli su me. Dobio sam mjesec dana istražnog zatvora. Moj advokat kaže da bi mogao dobiti uslovnu kaznu najmanje dvije godina za ovo djelo. Svima se izvinjavam jer sam uradio ogromnu grešku”, rekao je Zejneb Lajkić, influencer iz Srebrenika.