Stalni napadi na meteorologe zbog vremenskih prilika postali su svakodnevnica u našoj zemlji. Mnogi građani upravo meteorologe okrivljuju za oluje koje pogađaju našu zemlju kao i za toplotni val. Zbog svega toga meteorolozi su najavili da više neće objavljivati predviđanja za vremensku prognozu.

“Ja stvarno ne znam šta je s ovim našim ljudima više oni stvarno misle da mi kontrolišemo vrijeme. Još jednom da ponovim i da im pokušam utuviti u glavu da to nije tako. Mi samo predviđamo kakvo će vrijeme biti i nema načina da mi dozovemo oluju ili ekstremne vrućine u BiH. Mi više nećemo objavljivati naša predviđanja kako nas građani ne bi mogli napadati i okrivljavati za vremenske prilike koje pogađaju našu zemlju. Mislimo da je to jedini način kako barem malo da se obranimo od ovih stalnih napada koje proživljavamo. Nećemo govoriti kakvo će vrijeme biti pa neka se građani fino iznenade svaki dan”, rekao je Semir Celzijus, predsjednik Udruženja meteorologa BiH.

Građani naše zemlje su oduševljeni ovakvom odlukom meteorologa jer kako kažu od sada će u BiH biti nešto mirnije vrijeme.

“Oni su se kao sad nešto naljutili jer ih mi napadamo, ali građani bi trebali biti ljuti na njih jer nam stalno dovlače neke nepogode. Neka su vala i odlučili da više neće objavljivati prognozu, neka se mane ćorava posla jer im očigledno to ne ide baš najbolje. Ja vas uvjeravam da ćemo od sada imati manje oluje i da će BiH biti dosta ugodnije za život. Svi znamo da su meteorolozi jedini problem u našoj zemlji”, rekao je Tarik Gunđalo iz Sarajeva.