Sutradan se otvara EYOF. Evropske omladinski olimpijski festival koji će se održavati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Kao i svaki veliki međunarodni događaj i ovaj će pratiti protesti ljudi koji se ne slažu s održavanjem ovakvih manifestacija.

“Mi smo Udruženje jugonostalgičara UDBA – Udruženje drugova i braće antifašista. Mi ne damo da se organizuje nikakva olimpijada i ništa što ima veze s olimpijskim igrama. Za nas postoji samo jedna Olimpijada. To je ona 1984. godine koju je organizovalo jedinstvo i zajedništvo našeg socijalističkog naroda. Ovo sada je čista zapadanjačka stvar, koja će baciti ljagu i na ono malo dostojanstva koje imamo, a koje nam je ostalo iz Jugoslavije. Ovo danas ništa ne valja i nekad je bolje bilo, moglo se u parku spavat”, rekao je predsjednik udruženja Enver Nostalgija.

Iz udruženja UDBA kažu da će oni na starim borilištima organizovati svoju omladinsku olimpijadu i da će uporediti rezultate, s ciljem da dokažu da je njihova drastično bolja od prethodne.

Mi ćemo napraviti spomen igre JEDINOJ PRAVOJ olimpijadi. Ovo sve je laž i prevara. Ništa dok se ne zavijori crvena zvijezda na jarbolu i dok ne zapjevamo ‘Hej Slaveni’. Sve drugo je samo pokušaj loše kopije. Drugovi i drugarice, IDEMO NA IGMAN! SMRT FAŠIZMU”, rekao je Nostalgija za naš portal dok je rukama pokazivao u pravcu planine Igman.