Enis Bešlagić, kako neki tvrde glumac, a inače profesionalno lice svih reklama i profesionalni Bosanac u hrvatskim i slovenačkim programima, rekao je da nije snimio ni kadra.

Ne ulazeći u tačnost tih navoda, Udruženje glumaca “Šmir”, iz Sarajeva je reagovalo sa saopćenjem za javnost gdje izražavaju svoje zadovoljstvo i podržavanje ovom slučaju, jer kako kažu, konačno im je drago što se glumački zanat više ne veže za ovu osobu.

“Nama je drago i mnogo podržavamo njegovu odluku da ne snima ni kadra. Naše udruženje se zalaže za promociju glumaca koji su zaista dobri glumci i mogu odigrati više od “glupog Bosanca”, a i tu ulogu bi odigrali vjerovatno mnogo bolje. Stoga, ta Enisova odluka je mnogo kolegijalna i čestitamo mu na njoj. Iako znamo da je situacija u kulturi i glumi teška, želimo mu sve najbolje i želimo da zaradi milione kroz razne reklame i nastupe bilo koje vrste”, rekao je Emir Zavjesa, Predsjednik udruženja.

Osim što su mu poželjeli sreću i sve najbolje u daljem radu, zamolili su ga, ako je ikako moguće da u CV-u promijeni naziv profesije.

“Znamo mi da je on diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i da ima zvanje glumca. Međutim, voljeli bismo da, ako to njemu nije problem, a sumnjamo da jeste, to u svom CV-u stavi nekako drugačije. Npr. reklamdžija, profesionalni Bosanac, televizijski bankar. Mislim, ovo profesionalni Bosanac ne bi bilo problem, jer već odavno u BiH imamo kategorije profesionalnih Bošnjaka, Hrvata i Srba, profesionalnih katolika, pravoslavaca i muslimana, tako da i jednog Bosanca imati, mislim da bi bilo skroz ok”, dodaje Zavjesa.

Bešlagić se nije oglasio ovim povodom.