Iako već godinama nismo učesnici najvećeg muzičkog takmičenja u Evropi, vatreni navijači su i dalje prisutni u Bosni i Hercegovini. Udruženje “Fuad Backović-Deen” i ove godine tradicionalno organizuje kolektivno gledanje Eurosonga ispred BBI centra.

“Mi koji pratimo Eurosong od Fazlinog nastupa u ratu, vrlo dobro znamo šta za nas predstavlja ovaj veliki praznik muzike u Evropi. Iako živimo u državi koja ne želi da odvoji budžet za takmičenje, i koja želi da Dejan Kukrić i Harisu Pašović ne idu na ovo takmičenje svake godine i da malo dahnu dušom, mi ipak pratimo i gledamo. Zato pozivamo sve ljubitelje ovog veličanstvenog muzičkog takmičenja da nam se pridruže na trgu ispred BBI centra”, ističe Merima Noktići, potpredsjednica udruženja.

Pored samog takmičenja, organizovan je ii cjelodnevni program koji počinje u 12 sati, tako da će zaljubljenici u Eurosong imati mogućnost da se prisjete i nekih starih hitova.

“Svi sadržaji su potpuno besplatni i troškove snosi udruženje. Obzirom da udruženje nosi naziv po našem umjetniku Deen-u, vi vrlo dobro znate da sve što ima veze sa njegovim imenom je na budžetu, tako da neće biti problema da se poplaćaju troškovi. Dakle tokom dana ćemo puštati Deen-a, Ninu Pršeša, Harija i ostale maestralne spotove, biće i roštilj, a navečer ide ludilo, gledanje Eurosonga i pisanje bodova u blokiće”, dodala je Merima.

Organizatori su također za sve posjetitelje pripremili blokić i olovku da mogu upisivati bodove, kao i autogram Hari mata Harija, koji je do sada ostvario najveći plasman u historiji ove zemlje na takmičenju za pjesmu Evrope.