Udruženje baka i nana Bosne i Hercegovine dekretom od ponedjeljka strogo je zabranilo svojim unucima i unukama da nose pantalone koje sežu do gležnja u periodu od mjeseca septembra do mjeseca juna. S predstavnicama ovog Udruženja smo, nakon obilnog ručka koji su nam priredile u domu jedne od sagovornica, razgovarali o odredbama predmetne odluke.

“Sine dragi mi smo morale na ovaj način da spasimo našu djecu. Vi mladi ste počeli da uzimate sebe i svoje zdravlje zdravo za gotovo. Pitat će vas starost gdje vam je bila mladost. Razumijemo mi ovo modiranje i te neke nove, kako ih vi zovete, trendove, i to je sve uredu, ali bolan ne može se bez potkošulje i golih nogu hodati od septembra pa na dalje. Zavara vas ta neka prividna toplota i onda se zeznete i onda problem s mjehurom, s mokraćnim kanalima upale svega i liječenja. Mi možda jesmo stariji ljudi. ali nismo prolupali, znamo ipak jednu ili dvije stvari koje vam možemo prenijeti. Sve je bilo u redu dok u modu nije došlo ovo hodanje s golim člancima po cičoj zimi. Možda vi mislite da to lijepo izgleda ali vjerujte nam, da je to pametno, pa i mi bismo hodale golih članaka zimi. Hladnoća će vam se uvući u kosti i onda eto problema s kojima se vi ne znate nositi. Pogotovo kako je ova korona počela da hara morate se paziti i čuvati još više” – izjavila je za naš portal nena Mejra, predsjednica Udruženja baka i nana.

Iz ovog Udruženja najavljene su pooštrene kontrole unučadi u narednom periodu, te stroge sanckije ukoliko se ovaj dekret ne bude poštovao.