Zeničko-Dobojski kanton nakon Kantona Sarajevo bio je uvijek u samom vrhu kada su aktualni trendovi u pitanju. Tako da u ovom kantonu još davno 1765. godine postoje zapisi o stranačkom zapošljavanju i postavljanja na funkciju preko veze ili popularne štele. Danas je Ze-Do kanton još jednom pokazao da ne samo da prati trendove nego ih i postavlja.

“Mi smo danas na glasanju oformili ministarstvo za sinove. To ministarstvo će služiti da nekako uhljebima sve naše potomke na najbolji mogući način. Do sada smo ih nekako morali zapošljavati u ministarstva i resore o kojima realno nemaju pojma, ali sada napokon imamo nešto za njih. Kao što znate moj jedan sin je već ministar, ali ja ih imam hvala Bogu još i zbog toga je ovo ministarstvo neophodno”, rekao je Ramo Isak, predsjednik ASDA i prvi koji je svog sina postavio na funkciju ministra.

Ministarstvo za sinove u Ze-Do kantonu ni na koji način neće biti kao ostala ministarstva nego će pratiti neka svoja pravila.

“Za početak ovo ministarstvo neće imati jednog ministra nego više njih, po potrebi. Nema smisla da neko od sinova bude ministar, a neko samo pomoćni tu može doći do zadirkivanja i onda ništa nismo napravili. Pored toga imat će neograničen broj pomoćnika, a ta funkcija je idealna za rođake i najbolje prijatelje. Na ovaj način ćemo uhljebiti sve koji su to zaslužili. Već nekoliko drugih kantona po uzoru na nas želi napraviti isto ministarstvo što znači da smo napravili odličan posao”, dodao je Ramo Isak.