Popularni Balkaton iz dana u dan uzima sve više maha među mladim ljudima. Enormna slušanost ovog muzičkog pravca, zahtjeva veći broj izvođača. U našoj zemlji su taj pravac popularizirali Jala Brat i Buba Corelli, i od tada svi žele da budu kao oni.

“Fabrika će biti namijenjena svima koji žele da budu kao Jala i Buba. Da u startu razjasnimo jednu stvar, fabrika neće kreirati ljude, već će sve zainteresovane korigovati kako bi postali kao oni. S obzirom na to da sam ja sarađivao s njima dvojicom od samih početaka, najbolje znam kako taj proizvod treba da izgleda i zvuči”, ističe Almir Ajanović, vlasnik fabrike.

Kandidati će proći kroz kompletan ciklus fizičke promjene, uputa kako se ponašati kao zvijezda, te pjesama koje će izvoditi i na koji način.

“Prvi korak je da ćemo svima presaditi bradu, kako bi izgledali kao oni. Zatim im kreiramo umjetničko ime, odvedemo u sektor za oblačenje, napravimo stajling. Onda ih šaljemo u pogon gdje uče pokrete plesa, kako pozirati pred kamerama, šta govoriti u izjavama i slično. Onda ćemo odrediti svakome po promo pjesmu, za koju ćemo uraditi spot i promovisati medijski. Za sada imamo veliki broj kandidata a neke smo već i lansirali u eter”, dodao je Ajanović.

Cijena usluga je sitnica, 5.000 KM početni ciklus koji uključuje jedan singl. Nakon toga, ukoliko karijera krene uzlaznom putanjom, ulazi se u mega pogon a u konačnici prelazi u Imperija produkciju.