Aleksandar Vučić jutros je izdao depešu svim medijima u Srbiji da pod hitno prekinu emitovanje serije “Đekna”, kako bi se kolektivno izrazilo nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja u Crnoj Gori.

“Ja kao prvi čovjek Republike Srbije, zabranjujem bilo kakvo javno ili privatno prikazivanje serije ‘Đekna’, koja se i dan danas masovno gleda u našoj zemlji. Činjenica da je to zaista vrhunski humor koji nema konkurenciju, te da u seriji igra i nekoliko Srba, ne umanjuje naš bol i nepravdu kroz koju trenutno prolazimo. Pored toga što zabranjujem svim medijima da emituju seriju dok se ova kriza ne riješi, a pored toga zabranjujem i privatno prikazivanje. Dakle, mi imamo uređaje putem kojeg pratimo ko koje torrente skida putem IP adresa, te ćemo automatski hapsiti sve te osobe, a one će biti osuđene za veleizdaju i državni udar. Ono kako se Srbi u Crnoj Gori tretiraju je daleko od svakog zdravorazumskog poimanja stvari. Otimaju nam se svetinje i imovina bez ikakvog pitanja i svi šute sem nas po pitanju toga. Ponovo smo sami i nema veze, navikli smo, ali ćemo barem biti dostojanstveni, te ćemo bojkotovati sve simbole Crne Gore, bilo da je iz oblasti kulture, historije ili dostignuća”, rekao je Aleksandar Vučić.

Pored Đekne, depeša se odnosi i na ostale umjetnike koji su trenutno popularni u Srbiji, a vuku porijeklo iz Crne Gore.

“Pored Đekne, zabranjujem emitovanje onih majmuna Who See, svakako su mi išli na živce. Ja nemam ništa protiv te hip-hop muzike, ali brate možete pustiti nešto poučno poput Beogradskog Sindikata, a ne one narkomane i hašišare. Osim njih, ne smiju se gledati epizode humoristične serije Books of Knjige, jer su sinonim modernog humora Crne Gore. Dakle brisat ćemo pjesme s radijskih lista, privatnih mobitela i kompjutera dok se ova kriza ne riješi. A o koncertima Who Seeja, Sergeja Ćetkovića u Srbiji da ne govorim. Nek nikome ne pada na pamet da pokušava organizovati nešto”, dodao je Vučić.

Kazna za sve koji prekrše nove propise će iznositi između osam i deset godina teške robije, a osuđenici će biti smješteni na granicu s Kosovom.