Jučer, 04.04.2017. godine održana je prva šetnja podrške za prvog gay Predsjednika Republike Srbije u historiji ove države.

Na Predsjedničkim izborima, održanim 02.04.2017. Aleksandar Vučić je odnio pobjedu sa preko 55% glasova. On će naredne četiri godine obnašati funkciju Predsjednika Republike Srbije.

Nedugo nakon toga, građani Srbije su organizovali šetnju podrške za prvog gay predsjednika u historiji ove države. Građani su se okupili u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a glavna krilatica ovog okupljanja je bila poruka podrške “Vučiću pederu!”.

Ovim činom, građani Srbije su pokazali veliki progres i pomak od konzervativnog ka modernom društvu otvorenih pogleda na svijet, koje se desilo u vrlo kratkom roku. Jer kako znamo, parade ponosa su nailazile na velike probleme u glavnom gradu Srbije u prošlosti i do nedavno se nisu mogle ni održavati.

Komentare od demonstranata, ali ni od trenutnog premijera, a budućeg predsjednika nismo mogli dobiti.

Demonstranti nisu htjeli govoriti, a njegova ekselencija je na službenom putu u Mostaru, gdje se sastao s prijateljima i kolegama iz regiona da proslavi pobjedu.