Prije nekoliko dana u medijima je javljeno da u Zenici počinje masovna vakcinacija. Oduševljenje građana Zenice nije dugo trajalo, jer je objavljeno da se u prvom krugu može vakcinisati samo 2.000 građana. Problem je nastao kada se postavilo pitanje koji će to građani biti. Kako je Zenica demokratski grad i ovo pitanje su odlučili riješiti na taj način. Danas će se u šiša baru “IR” održati izvlačenje građana koji će se vakcinisati.

“Mi smo ustupili svoje prostorije i odlučili pomoći u odabiru ljudi koji će se vakcinisati. Cijeli proces bi trebao biti vrlo jednostavan. Svaki građanin koji dođe u šiša bar “IR” i napravi račun veći od 20 KM automatski učestvuje u izvlačenju. Prijave se skupljaju danas do 20h kada će u šiša bar doći ministar Arnel Isak kako bi izvukao 2.000 imena koji će biti vakcinisani. Nadamo se što većem broju prijavljenih građana”, rekao je Sakib Crijevo menadžer šiša bara “IR” u Zenici.

Građani Zenice pozdravljaju ovakav način biranja i nadaju se da će ministar Isak odabrati baš njih.

“Ja sam još jutros bio u šiša baru “IR” kako bih ispunio uslove za učešće u izvlačenju za vakcinaciju. S obzirom na to da ne pušim šišu popio sam 20 kafa. Svakako ću uživo pratiti izvlačenje večeras i nadam se da će me izvući. Naglasio bih da je moguće i napraviti račun od 40 KM pa prijaviti nekog svog ili sebe dva puta, ali ja stvarno više kafe nisam mogao popiti”, rekao je Samir Zrno iz Zenice.