Odlukom Grada Sarajeva sa današnje sjednice, u gradu je zabranjeno disanje na lijevu nosnicu jer je rat u BiH, a pogotovo u Sarajevu bio devedesetih godina prošlog stoljeća. Ova revolucionarna odluka donesena je nakon što su se građani žalili općinskim uredima jer njihove komšije i prijatelji dišu na lijevu nosnicu i na taj način ih podsjećaju na ratna dešavanja iz prošlog vijeka.

“Mi smo morali da poduzmemo nešto, nije bilo normalno da ostavimo ljude bez odgovora i zaštite u ovakvoj situaciji. Znam ja da smo mi sad u demokraciji i da treba biti tolerantan, ali disati na lijevu nosnicu samo trideset godina nakon što je rat završen je nečuveno. Mnogo građana nam je pisalo i žalilo se na nepoštivanje sjećanja na rat i mi smo reagovali u najboljem interesu za sve. Kazne će biti određene za disanje pogrešnom nosnicom, a primjenjivat će se po hitnom postupku. Moramo stati u kraj nepoštivanju prava i sloboda ljudi da žale i da se sjećaju prošlih vremena” – izjavio je za naš portal Samir Listić, član SDA.

Kako naš portal ekskluzivno saznaje kazne za disanje na lijevu nosnicu su otkidanje iste, slušanje Dine Merlina na repeat, gledanje Ničije zemlje više puta i tjeranje suza na oči uz slušanje Tifinih ratnih pjesama.