Jučer je svečanim defileom otvoren jubilarni, 25. Sarajevo film festival čije otvaranje je označilo i da će jubilarni, dvadeset peti put,u gradu, biti održavani svečani defilei i šetnje sa SFF akreditacijom. Kao i svake godine, veliki broj učesnika ovog regionalno bitnog festivala će imati priliku da dobije akreditacije festivala, različitih boja koje označavaju važnost same osobe čija je akreditacija za Sarajevo film festival, te da iste ponosno pronosa centrom glavnog grada Bosne i Hercegovine.

“Preponosni smo što i ove godine ljudima možemo ponuditi super dizajnirane akreditacije koje imaju za cilj da se ljudi osjete što posebnije i što bolje u toku festivalskih dana. Ove akreditacije predstavljaju simbol moći u toku festivala i ekstremno je bitno da, ukoliko posjedujete akreditaciju, istu izložite oko vrata i ponosno s njom nekoliko puta prošetate na potezu između City Puba i Opere. Vidite, na ovaj način ćete izazvati ljubomoru u ljudima koji ne posjeduju akreditacije, bit ćete hodajuća reklama za sam Festival. Svakako ćete pokazati koliko ste bitni, jer ste ipak samo jedna od deset hiljada osoba koja ima priliku da SFF akreditaciju stavi oko vrata. Uz ovako važnu akreditaciju dolaze i važne obaveze koje morate da ispunite kako biste i naredne godine bili u prilici da budete važni i da opet s akreditacijom šetate gradom Sarajevom, laktate se s prolaznicima i obične ljude bez akreditacije gledate kao fukare” – izjavio je za naš portal jedan od vlasnika akreditacije Sarajevo Film Festivala, Mirsin Mali.

Svečana sezona šetanja sa SFF akreditacijom bit će zatvorena narednog petka, kada će biti organizovan i posljednji svečani defile s akreditacijama crvenim ćilimom.