Grad Sarajevo postao je poznat u zadnjih nekoliko mjeseci kao mjesto na kojem se često bacaju bombe. Mnogi za ovo krivično djelo prođu nekažnjeno i to im svima daje vjetar u leđa. Kako ne bi bacali bombe napamet u Sarajevu se danas otvara prva škola za bacanje bombi na svijetu.

“Vidimo da su se momci navadili na bacanje bombi zadnjih nekoliko mjeseci pa čak i godina. Nećemo dozvoliti da Sarajevo postane Divlji zapad i da svako baca bombe kako želi. Zbog toga smo odlučili napraviti prvu školu za bacanje bombi gdje će se svi koji planiraju takvo krivično djelo moći educirati kako ne bi prilikom izvršenja povrijedili sebe ili nekoga koga ne žele. Ovo je svakako prva ovakva škola na svijetu na šta smo jako ponosni i očekujemo veliki broj učenika iz inostranstva koji će pomoću naše škole usavršiti svoj zanat”, rekao je Samir Detonator, dekan prve škole za bacanje bombi.

Gospodin Detonator govorio je i šta će polaznici ove škole tačno imati priliku naučiti tokom trajanja obuke.

“Svi koji završe našu školu biti će apsolutno spremni za samostalni rad. Učenici će imati priliku naučiti o pravljenju bombi i raznih drugih eksplozivnih naprava, diskretnom postavljanju na kuće i automobile, bacanju bombi, a posebnu pažnju ćemo obratiti na preciznost koja je u ovom poslu od ključnog značaja. Mislim da smo napravili jedan sveobuhvatni program koji će mnogima biti od pomoći i da će nakon otvaranja naše škole Sarajevo biti jedno sigurnije mjesto za život svih građana”, dodao je gospodin Detonator.