Dolazak lijepog vremena probudio je mokre snove građana BiH o odlasku na more i uživanju na plaži. Obzirom da je ekonomska situacija u našoj zemlji iz dana u dan sve gora, a cijene ljetovanja najviše u historiji mnogima će odlazak na more ove godine ostati nedosanjani san. Vlada Kantona Sarajevo mislila je i na takve građana i na nekoliko lokacija u glavnom gradu najavila otvaranje posebnih beach barova gdje će se građani bar na trenutak osjećati kao na moru.

“Vidjeli smo da građani žele na more, da se malo odmore od svega. Obzirom da za 7 dana ljetovanje u Hrvatskoj morat raditi skoro 3 mjeseca mnogima će ti biti nedostižno ove godine. Mi smo odlučili izaći u susret našim građanima i pomoći im. Otvorit ćemo nekoliko beach barova u samom centru Sarajeva gdje će građani moći uživati na ležaljkama i ispijati koktele koliko god žele”, rekao je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Ova vijest naišla je na veliko oduševljene građana ne samo Sarajeva nego i cijele BiH. Gospodin Forto govorio je o prednostima, ali i manama ovakvog vida ljetovanja.

“Ovo je zaista dobar jer je dosta jeftinije nego klasično ljetovanje. Nažalost ja sam sebi i porodici već uplatio 15 dana u Antaliji hotel sa 7 zvjezdica, all inclusive pa neću moći isprobati sarajevske beach barove, ali vjerujem da će ugođaj bit kao i na moru. Jedina mana ovakvih barova je ta što zapravo nema mora, ali ćemo ubaciti one plastične bazene za djecu kako bi građani mogli makar malo noge pokvasiti dok uživaju u beach baru u centru Sarajeva”, dodao je Forto.