Za Dan grada Sarajeva, 6. April, otvoren je restoran, pub ili ugostiteljski objekat pod nazivom “Zamalo Hooters”.

Naime, kako licenca za otvaranje pravog Hootersa košta 75.000 dolara, sarajevski ugostitelji na mjestu bivšeg jazz cluba Monument su odlučili otvoriti “Zamalo Hooters” koji po svemu podsjeća na pravi Hooters, jer u njemu rade mlađe djevojke privlačnog izgleda i poslužuju krilca i pivo.

“Mi smo kontali da otvorimo taj Hooters, ali kad smo vidjeli koliko košta franšizna licenca, nismo se uopće dvoumili. Šta, neko sad tamo stavio zgodnih cura, služi krilca i pivo i sad mi treba da im platimo tolike pare samo za ime i ideju? Pa nismo mi glupi. Znamo mi dovesti zgodnih cura, ispeći krilca i poslužiti pivo i sami. Evo nek dođu ljudi, pa nek vide ima li neke razlike“, rekla je Edina Smailbegović projekt menadžerica “Zamalo Hootersa”.

Na naše pitanje, da li se boje pravnih posljedica ukoliko Hooters bude imao informacije o otvaranju ovog lokala, kažu kako nema osnove da se pokrene bilo kakav pravni proces.

“Mi znamo da to podsjeća na Hooters, ali pošto se zove ‘Zamalo Hooters’, nema nikakvog osnova da se tuži. Šta smo mi uradili? Ništa. Stavili smo sve iste proizvode kao kod njih, isti brending i biznis model. Ostalo, ništa nije isto. To je isto kao da Mercedes tuži Audi zato što imaju isto četiri točka, volan i sjedišta u svojim automobilima”, zaključuje Smailbegović.

Ovaj poslovni konglomerat također uskoro planira da otvori butike Harmani, Jugo Boss i Kokan Šanel, te draguljarnice Krampijer, Sauronski i Dandora.