KJKP Park u saradnji sa sarajevskim gradskim vlastima najavila je nove redukcije hladovine u glavnom gradu za avgust i septembar. Iako su redukcije očekivane, posebnu kritiku ova odluka privlači zbog bliženja Sarajevo Film Festivala koji će u grad dovesti mnogobrojne turiste koji se sada neće imati gdje rashladiti.

Infrastrukturni nedostatci koji glavni grad muče još od prošlog vijeka glavni su razlog što su iz preduzeća Park primorani smanjiti dotok ‘hlada’ u osunčane ulice Sarajeva.

“Mi bi najradije da ima dovoljno hlada za sve, da stalno mogu stajati u sjenci, ali nema! Mali su nam rezervoari i zastarjela tehnologija. Mi radimo sve što možemo.” rekao je Maksim Kalem iz KJKP Park.

Kako je najavljeno, najveće nestašice hladovine očekuju se za popodnevne časove između podne i 15 časova, a snabdijevanje će se opet normalizovati u večernjim i noćnim časovima.

“Ne možemo da dopustimo da nam se John Cleese i drugi posjetioci sprže kada dođu da posjete Sarajevo. Coca Cola nam je već ponudila 2500 suncobrana ako festival preimenujemo u “Coca-Cola Sarajevo Film Festival” ali nismo sigurni hoćemo li moći prihvatiti ovu ponudu.” rekao je kratko Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva reporterima Šatro info.