Snimka koju je podijelila gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, a na kojem nepoznata ženska osoba uništava gradsku imovinu obišao je region. Mnogi su zgroženi ovakvim ponašanjem pojedinaca, ali gradonačelnica Sarajeva poručila je da je ovo samo najava za novi festival uništavanja gradske imovine pod nazivom “Polomi 2024”.

“Mnogi su se zgrozili na ovaj snimak koji sam podijelila na društvenim mrežama. Već sada imam ogroman utjecaj tamo i postala sam prava influencerica. Mnogi nisu shvatili taj snimak i mislili su da ja imam nešto protiv te osobe na snimku. Međutim, to nije tako. Snimak je samo trailer za novi festival koji ćemo organizovati u našem prelijepom gradu. Napravit ćemo jedan inovativan i revolucionaran festival uništavanja gradske imovine pod nazivom “Polomi 2024”. Pripreme teku punom parom i već za nekoliko dana sa građanima ću podijeliti više detalje kao i datume održavanja ljubilarnog prvog izdanja festivala “Polomi 2024”, rekla je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Gospođa Karić poručila je da ovaj festival ima za cilj da promijeni navike naroda u Sarajevu.

“Mnogi misle da je ovo samo festival uništavanja, ali to nije tako. Mi smo odlučili jednom godišnje napraviti festival u kojem će građani moći iskaliti svoj bijes na neki znak, žardinjeru ili neki dio ulice koji im smeta. Na taj način bi trebali zadovoljiti svoje divljačke nagone za uništavanje i onda ostatak godine da budu mirni. Na festival će se moći prijaviti ko god želi i uništiti šta god mu smeta u našem prelijepom gradu. Nakon toga godinu dana do sljedećeg festivala ne bi trebalo biti problema”, dodala je Benjamina Karić.