Tokom jučerašnjeg dana na veliku radost svih građana u našoj zemlji je pao novi snijeg. Nakon hladne noći snijeg koji je napadao pretvorio se u led koji krasi većinu ulica u Sarajevu. Vlada Kantona Sarajevo odlučila je da led ne čisti nego da građanima priušti klizališta na otvorenom koja se protežu u skoro svim ulicama glavnog grada.

Svjedoci smo da mnogi gradovi izdvajaju mnogo novca kako bi napravili klizališta za svoje građane. Povoljnom klimom mi smo u Sarajevu dobili besplatno klizalište i to na teritoriju skoro cijelog grada. Odlučili smo da taj led ne čistimo i da građanima poklonimo iskustvo klizanja na otvorenom u svakodnevnom životu. Nadam se da su građani sretni i zadovoljni zbog ovog našeg malog novogodišnjeg poklona. Klizalište na otvorenom će trajati sve dok se led ne otopi, pa zato pozivam građane da požure na ulice i uživaju u zimskim čarolijama”, rekao je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Zbog klizališta na otvorenom nekoliko neopreznih građana zatražilo je i medicinsku pomoć. Sa druge strane mnogi su sretni zbog toga što mogu iskusiti klizalište u svakodnevnom životu.

“Pao sam samo jednom, ali to je mojoj greškom. Nisam vidio vijest da je otvoreno ovo klizalište. Nakon toga sam se vratio u kuću i bolje pripremio. Od tada nije bilo nikakvih problema i zaista uživam dok idem na posao u strahu da se cijeli ne polomim. Zahvaljujem se vlastima što su nam ovo obezbijedile i nadam se da će što duže trajati”, rekao je Samir Fraktura, bankarski službenik iz Sarajeva.