Mujo Ratkapa, stanovnik naselja Rakovica nadomak Sarajeva, javno je na Facebooku napisao kako u potpunosti podržava mišljenje i tvrdnje prof. dr. Suada Kurtćehajića, te tako upisan kao prva osoba koja podržava njegov rad.

“Taj prof’sor je baš na mjestu i slažem se s onim što govori. Redovno gledam njegova predavanja na Youtube-u  žao mi je što ga niko ne shvata ozbiljno. On je bio profesor mom sinu na fakultetu i žao mi je što tokmak koji ne razumije šta profesor želi da kaže. On i njegovi vršnjaci ga ismijavaju a ja mu dajem punu podršku”, izjavio je gospodin Ratkapa putem telefonskog intervjua.

Kontaktirali smo profesora Kurtćehajića da mu saopštimo ovu lijepu vijest, on je sa oduševljenjem prihvatio.

“Izuzetno mi je drago i sigurno ću prije ili kasnije obići gospodina Ratkapu i pružiti mu mogućnost za privatni razgovor. Žao mi je stvarno što veći broj mladih ljudi ne shvata moje poruke koje šaljem. Kada kažem veći broj mladih ljudi, mislim na jedan, obzirom da me niko od mladih ne shvata ozbiljno. To vidim i po predavanjima, kad krenem da pričam padnem u trans i ne skontam da svi izađu nakon petnaestak minuta. Problemi kao što su Sutorina, Dodik, Inzko, vraćanje na Ustav Republike Bosne i Hercegovine, ozbiljne su stvari. Moramo postati svjesni težine tih problema. Ja sam se eto angažovao i politički ali sam uspio dobiti samo jedan glas, to je vjerovatno gospodin Mujo. Tuga je u kojem pravcu ova zemlja ide” rekao je Kurtćehajić.

Njegove javne tribine gotovo da niko ne posjećuje, sem po kojeg penzionera koji slučajno prođe pa malo svrati da sjedne i odmori, novinara koji pobjegnu tu kako ne bi radili neki komplikovani terenski rad, te kafe kuharice koja je primorana da sluša sesije od po pet sati i služi predavačima i gostima.