Nakon višegodišnjih obuka, te višemjesečne pripreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavilo je ogromnu akciju na području Kantona Sarajevo pod nazivom “Belo se rimuje sa belo” koja je imala za cilj da raskrinka sve velike narko šefove iz glavnog grada Bosne i Hercegovine. U ovoj mega uspješnoj akciji policijske snage i specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo zaplijenili su čitav gram marihuane od lokalnog sedamnaestogodišnjeg narko bosa i kriminalca bez premca.

“Ne možemo vam opisati koliko smo mi oduševljeni svim stvarima koje smo postigli u ovom periodu. Vjerujte nam, radili smo prvo godinama na tome da se edukujemo i da skontamo šta sve i kako sve treba da se uradi, a onda smo se mjesecima pripremali da odradimo ovu akciju kako treba i da nam ništa ne promakne. Naši najbolji ljudi su uzeli učešće u ovome i zaista nam je ekstremno bilo bitno da sve prođe u najboljem redu i da uhvatimo što više počinitelja ovih krivičnih djela i da s ulica sklonimo drogu koja se tamo nalazi. Ovaj jedan čitav gram koji smo zaplijenili je najveći uspjeh koji smo ikad ostvarili i nadamo se da će naši policajci koji su učestvovali u akciji otkrivanja ovako velikog i značajnog dilera dobiti najbolja i najviša odlikovanja za službu” – izjavila je za naš portal Amela Pero, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Sedamnaestogodišnjak, veliki i uspješni kriminalac, nalazi se na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, te se očekuje njegovo zadržavanje u pritvoru u narednih mjesec dana jer se smatra da može vršiti utjecaj na svjedoke.