Porast krivičnih djela pucanja iz automobila, iz godine u godinu raste u našoj zemlji. Zbog toga su vlasti većeg bh. entiteta odlučile da ovu granu kriminala dobro unovče.

“Kada već ne možemo spriječiti određenu vrstu kriminala, i kada ona raste iz godine u godinu, mi jedino šta možemo je da je legalizujemo, i tako da barem dobijemo neki profit od toga. Činjenica je da će mrtve glave padati i dalje, ali dajte bar da onda uzmemo pare kroz porez i rentu automobila i ostalih potrebnih rekvizita. Vjerujemo da će građani, posebno oni koji su s one strane zakona, prepoznati potencijal u ovoj našoj odluci”, kaže Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Prva rent-a-car kompanija koja nudi polovna vozila za potrebe pucnjava iz automobila, nudi sve modele koji su potrebni za izvršenje ovakvih akcija.

“U ovisnosti kakvu vrstu napada želite isplanirati, naravno vodeći računa i o vašem budžetu, mi smo spremili širok izbor automobila za sve potrebe. Bilo da vam je treba neka ofucana Golf četvorka, kombi ili neki blindirani automobil, mi imamo sve u ponudi. U ovisnosti koliko rano napravite rezervaciju, imate priliku da učestvujete u velikim popustima na municiju i puške različitih kalibara”, kaže Rešad Uzi, direktor rent-a-car kompanije “Rokni brata”.

Plan ove firme je da u narednom periodu prošire svoj biznis, pa tako da pored samih pucnjava, možete iznajmiti i specijalno dizajnirane kombije, idealne za brze i hitre otmice, uz šta dobijete i gratis automobil za pravljenje zasjede na putu.