Nesvakidašnji slučaj desio se danas u našoj zemlji. Kako mediji prenose došlo je do sukoba između dvije osobe nakon čega je jedan muškarac uhapšen. Iz policije su naveli da je muškarac uhapšen jer je pretukao osobu iste nacionalnosti što je nedopustivo u modernoj BiH.

“Dobili smo poziv da je došlo do fizičkog sukoba između dvije osobe i odmah smo izašli na teren da vidimo o čemu se radi. Mislili smo da je u pitanju još jedna obična tuča i da tu nema ništa posebno. Međutim kada smo došli na teren ispostavilo se da je muškarac pretukao osobu iste nacionalnosti i mi smo ga morali lišiti slobode. To je stvarno nedopustivo u našem društvu morali smo dati primjer ostalima ovim hapšenjem. Da je on kojim slučajem pretukao osobu druge nacionalnosti mi ga ne bi ni tražili niti bi vršili istragu, a ovako će morati odslužiti svoju kaznu”, rekao je inspektor Ponuda.

Odmah nakon hapšenja našoj redakciji se iz zatvora javio počinilac ovog gnusnog djela kako bi objasnio svoju stranu priče.

Mi tog momka kojeg sam ja nakon kraće svađe pretukao svi u društvu zovemo Lijepi i morate da priznate da je nemoguće zaključiti iz toga kojoj nacionalnosti pripada. Da sam znao naravno da nikad ne bi digao ruku na njega. Međutim, desilo se šta de desilo i sada moram odgovarati. Istina da se malo popilo, ali opet nema opravdanja. Naravno da je u ovakvim situacijama bolje da naletite na osobe druge nacionalnosti jer su i policija i sud dosta blaži prema vama ako vas uhapse uopšte”, rekao je uhapšeni muškarac koji je želio ostati anoniman.