Arheološki institut ‘’John Travolta’’ iz Sarajeva, jučer je na lokalitetu Gračanice iskopao folis dinosaura star 110 miliona godina. Ovo se smatra najznačajnijom iskopinom nakon iskopina dinosaura u Yellowstone parku u SAD-u.

Povodom iskopine oglasio se najpoznatiji BiH arheolog i komunikator s alienima, Semir Osmanagić, koji tvrdi kako fosil nije ono čime se predstavlja. ‘’Nije to dinosaur, to je piramida. Kakav dinosaur, možda malo podsjeća na kosti nekih reptila iz tog perioda, ali to je piramida, starija od onih u Visokom. Ovo je novi dokaz da je BiH prahistorijski bitna civilizacija, samo još ne znamo kako.’’ istaknuo je Osmanagić.

 

Inače, mnogi paleontolozi u BiH smatraju kako je pronalazak ovog dinosaura samo početak, te da se ovo područje mora još istraživati. Smatraju kako je ovaj dio bio jako bitan dio nekadašnjeg Pangea superkontinenta, na kojem su obitavali dinosauri, prije nego se Pangea raspala na više kontinenata. ‘’Pangea se raspala, BIH se raspada, vidite tu neku poveznicu. Sve je to povezano kroz historiju, samo nam historija sada objašnjava šta se dešava. Semir naravno lupa gluposti, on nije pravi arheolog, nadamo se da njegov uticaj u medijima i sav PR koji ima vani neće zasjeniti ovo istraživanje.’’ kažu iz Instituta.

Semir je nedavno otkrio i stotinama hiljada godina staru primitivnu alatku, kojom su se vjerovatno ondašnji ljudi služili za neke svoje dnevne aktivnosti i proglasio je novom piramidom u BiH.