Minutom kolektivnog popunjavanja listića, puštanjem cuka sa startne pozicije te zatamnjenjem teleteksta, danas je obilježeno stradanje kladionice na Ciglanama. Na hiljade ožalošćenih koji su dolazili u ovu kladionicu ne mogu sakriti tugu i razočarenje. Povodom nemilog događaja su se oglasili i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi put da smo se konačno svi zajedno okupili u jednoj tragediji, i nismo vagali ko je ko. Ovakve nesreće su poruka svima nama da su razlike nebitne. Šteta je svima načinjena i svi patimo zbog toga što se desilo. Naši narodi moraju biti ujedinjeni u ovoj tragediji i jedino zajedno možemo prebroditi ove teške i tužne dane. Neka listići pronađu smiraj, a ponude vječni mir”, riječi su Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Mnogi ožalošćeni nisu smogli snage da govore i daju izjave, ali Samir Ponuda je odlučio prebroditi sve strahove i dati kratku izjavu, zbog svoje velike ljubavi prema kladionici.

“Ja je se sjećam od kad se otvorila. Bila je to davna 1998. godina, kompletno naselje je slavilo na dan otvorenja. Šta mi je samo sreće i ljubavi pružila u životu, stresa, adrenalina, poznanstava, lijepih momenata. A vidi sad, za jedan tren je nestala. Kako ćemo mi danas da živimo bez nje?! Jasno je meni sve, otvorit će se druga, ali u srcu će ostati jedna praznina koju ni jedna kladara nikad neće popuniti. Ova je imala dušu”, kroz suze je rekao Samir.

U sklopu obilježavanja dana žalosti, u čitavoj zemlji će danas biti povećane kvote za dobitak, u znak sjećanja na kladionicu koja je inkasirala najviše novca na području ove općine.